Dronninglundfirma vandt særpris i landsdækkende innovationskonkurrence

Dronninglundfirma vandt særpris i landsdækkende innovationskonkurrence

DRONNINGLUND: For kort tid siden kunne vi her i avisen fortælle, at Henrik Toftgaard og hans firma LifeExite var kommet i finalen i en landskonkurrence i det, der kaldes ”CareWare-Next”. Det handler om nye velfærdsteknologier, der tilgodeser mennesker med nedsat funktionsevne, patienter og personale på sygehusene og anbragte børn.

Konkurrencen gik særdeles godt, idet Henrik Toftgaard vandt dommernes ”CareWare Særpris” for projektet RUN, der er et socialpædagogisk værktøj, der kan bane vej for bedre trivsel og udvikling hos anbragte børn og unge. Løsningen er til brug for barnet/den unge selv og til sagsbehandlere og pædagoger omkring det anbragte barn. RUN er udviklet i et samarbejde mellem et socialpædagogisk konsulentteam Observativ ApS, Opholdsstedet Fonden Føniks og softwarefirmaet Applicate-IT.

– RUN kan give anbragte børn en væsentlig bedre hverdag, fordi erfaringer og trivselsscore kan deles med pædagoger og sagsbehandlere i barnets og den unges nære omgivelser. RUN gør det muligt hele tiden at følge et anbringelsesforløb, hurtigt sætte ind med justeringer, hvis der er behov for det og i sidste ende måske korte anbringelsesforløbet ned i tid. Det bliver spændende at følge virksomheden, siger Anders Lyck Fogh-Schultz, netværksleder i CareNet og seniorkonsulent i Danish Care.

Dommerpanelet, der bestod af garvede iværksættere og erhvervsfolk, valgte at præmiere RUN, som man forventer, at mange af landets kommuner kan få gavn af, vurderer Anders Lyck Fogh-Schultz.

LEAVE COMMENT